Koronavirüs Konusunda Kötü Haber! 6 Ay İçerisinde Diyerek Duyurdular...

 Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç firması Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, yeni tip koronavirüs salgınının kısa sürede bitmeyeceğini ve gelecek aylarda virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkmasının beklendiğini açıkladı...

Yılın ilk çeyreğinde firmanın gelirine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bancel, "Dünya çapında virüsün yeni çeşitleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Gelecek 6 ay içinde, Güney Yarım Küre sonbahar ve kışa girerken, daha fazla Kovid-19 çeşidinin ortaya çıkabileceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Moderna CEP'su koronavirüsün kısa sürede sona ereceğine inanmadıklarını vurgulayarak, salgına karşı takviye aşıların gerekli olacağını düşündüklerini söyledi. Diğer yandan Moderna'nın yılın ilk çeyreğinde 1.7 milyar dolarlık koronavirüs aşısı satışı gerçekleştirdiğini söyleyen Bancel, 2022 yılı için de hükümetlerle görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Alman Biontech ile ortak koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer hafta başında yaptığı açıklamada 2021 sonuna kadar 26 milyar dolarlık satış öngördüklerini söylemişti.

Coronavirüs Haberleri