Hafta Sonları Sokağa Çıkma Kısıtlaması İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından düzenlediği basın açıklamasında, koronavirüsle mücadelede gelinen son noktada alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Hafta içi her gün gece 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğanb, hafta sonları ise Cuma günü saat 21.00'den Pazartesi sabah 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına geçileceğini söyledi.

İlgili kısıtlamadan belirlenen iş yerleri ile sektörlerin muaf tutulacağını, muaf olacak kişi ve işletmelerin de İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanacağını kaydeden Erdoğan şunları söyledi:

Hafta içi her gün gece 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21.00'den , pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar devam edecek. Yani Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz. Üretim tedarik, lojistik, sağlık, tarım ve  orman gibi sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, Bakkal, Kasap , Manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler içerisinde sokağa çıkma kısıtlaması dışındalar. Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecekler. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN https://www.kamubulteni.com/coronavirus/cumhurbaskani-erdogan-dan-son-dakika-aciklamalari-canli-h32279.html

Coronavirüs Haberleri