Spotify hesabı olanlar dikkat! Az önce duyuru geldi

Spotify, ABD'deki abonelik ücretlerine bir yıl içinde ikinci kez artış uyguladı. Şirketin bu artışı yapma sebepleri merak edilirken, bu fiyat artışlarının Türkiye pazarına da yansıyıp yansımayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor.

Global müzik dinleme servisi Spotify, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki abonelik ücretlerini bir kez daha artırarak dikkatleri üzerine çekti. Daha önce de global çapta fiyat güncellemesi yapan firmanın, ABD'de ikinci bir fiyat artışına gitmesi, platformun kullanıcıları arasında rahatsızlık yarattı.

ABD merkezli şirket, müşterilerine abonelik ücretlerinde %17'lik bir artış yapılacağını bildirdi. Bu değişiklikle, ABD'deki kullanıcılar gelecek aydan itibaren güncellenmiş fiyatları ödemeye başlayacaklar.

Mevcut durumda, ABD'deki Spotify'ın en ekonomik üyelik seçeneği aylık 11 dolardan 12 dolara çıkarken, en yüksek fiyatlı plan 17 dolardan 20 dolara yükseltildi. Fiyat artışından en fazla etkilenen plan ise Aile paketi oldu.


Spotify'dan Seçili Ülkelerde Abonelik Ücretlerine Zam: Türkiye Listede Yok

Spotify gibi Türkiye'de de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan uygulamalar, Nisan ayı itibarıyla ABD, İngiltere, Avustralya ve Pakistan gibi bazı ülkelerdeki abonelik ücretlerini artıracağını duyurdu.

Türkiye, bu zam haberlerinde yer almadı. Kısa vadede bu durum olumlu gibi görünse de, bu tür global şirketlerin fiyat politikalarını belirlerken bağımsız hareket ettikleri ve danışma süreci olmadan karar verdikleri aşikar. Türkiye'deki mevcut Spotify abonelik ücretleri ise şöyle:

  •   Öğrenci: 32.99 TL
  •   Bireysel: 59.99 TL
  •   Duo: 79.99 TL
  •   Aile: 99.99 TL

Bilim Ve Teknoloji Haberleri