4 malzemeyle çikolatalı börek tarifi! 20 dakikada sofraya gelecek

4 malzemeli çikolata örgülü börek tarifi; milföy hamurlarını çikolataya saran çok pratik ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı tarifidir.

4 malzemeyle çikolatalı börek tarifi! 20 dakikada sofraya gelecek

4 Malzemeli Çikolatalı Örgülü Börek, yapımı kolay bir tariftir ve anında tatlı ihtiyacınızı karşılayacak. Hazırlanması kolay bu hamur işi tarifi, milföy hamurunun açılmasını, bitter çikolatanın eklenmesini ve bir örgüye sarılmasını içerir.

Yumurta sarısını ve fındığı ekleyip fırında pişirin ve 20 dakikada hazır. Hafifliği ve lezzetiyle çikolata krizine girenlerin en sevdiği tariflerden biridir. Daha da ilginci sadece 4 malzemeyle yapılabiliyor olması.

20 dakikada hazır: 4 malzemeli çikolatalı börek tarifi

4 malzemeli çikolatalı börek tarifi

İşte hem kolay hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak dört malzemeli çikolatalı örgü börek tarifi;

Malzemeler:

Milföy hamuru

1 tablet bitter çikolata

1 adet yumurta sarısı

Kıyılmış fındık içi

Hazırlanışı:

Bu 4 malzemeli çikolata parçacıklı kurabiye tarifini hazırlamak için öncelikle fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Milföy hamurunu merdaneyle uzunlamasına açın. Açtığınız hamurun ortasına bitter çikolatayı merdaneyle uzunlamasına açın. Açtığınız hamurun ortasına bitter çikolatayı güzelce yerleştirin.

4 malzemeli çikolatalı börek tarifi

Kalan hamuru çikolatanın her iki tarafındaki çikolata karelerine karşılık gelecek şekilde şerit halinde kesin. Hamuru yukarı ve aşağı katlayın ve örgü oluşturmak için kesilen örgüyü hamurun üzerine yerleştirin. Bu, çikolatanın tamamının hamurla kaplanmasını sağlayacaktır.

Dört malzemeyi çikolatalı hamura sarın, üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürün. Daha sonra kıyılmış fındık serpin. Fırına koyun ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!