Tırnaklarınız eğer böyle görünüyorsa eyvah! O hastalığın göstergesi olabilir

Tırnaklarınız böyleyse bu hastalığa sahip olabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Tırnaklarınız eğer böyle görünüyorsa eyvah! O hastalığın göstergesi olabilir

Eğer tırnaklarınız böyle görünüyorsa dikkat edin! Bu hastalığın habercisi olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TIRNAK GÖRÜNÜMÜNÜZE DİKKAT EDİN

Tırnak yatağı alt kısmında bulunan ve genel olarak ay şeklinde beyazlıklar lunula olarak adlandırılır. Bu bölge insanların sağlık problemleriyle ilgili de birçok işaret verebilir. Eğer tırnaklarınızın alt kısmında yer alan lunula geniş bir görünümdeyse yüksek tansiyon ve fazla çalışan kalp belirtisi olabilir. Genel olarak stresli hayata sahip insanların bu şekilde olur. Eğer tırnaklarınızın altındaki lunula dar bir görüntüdeyse düşük enerji, düşük tansiyon ve yavaş kan dolaşımını işaret edebilir. Bu durum zayıf bir bağışıklık sistemini de gösterebilir. Fil dişi ve beyaz lunula görüntüsü varsa bu durum tırnak sağlığının gayet yerinde olduğunu göstermektedir. 

tırnak lunula görüntüsü ve sağlık ilişkisi

Eğer tırnaklarınızın alt kısmındaki lunula gri görüntüdeyse enerjinizin düşük olması ve sık sık yorgun hissettiğiniz anlamına gelir. Aynı zamanda sindirim problemleri de yaşıyor olabilirsiniz. Eğer görünüm pembe renkteyse fazla şekilde fiziksel gerilim ve vücudunuzu fazla zorladığınızı ve akciğer hastalıklarını işaret edebilir. Eğer renk mor ise kan dolaşımının kötü olduğu anlamına gelebilir. Bu renk organ ve dokulara yeteri kadar oksijen gitmediğini gösterir ve baş dönmesi ya da baş ağrısı gibi belirtiler yaşanabilir. Eğer siyah ya da koyu bir renkte ise ilaç zehirlenmesi anlamına gelebilir, bu sebeple acilen bir doktora danışmanız önerilir. Eğer lunulalar görünmüyorsa düşük enerji ve bağışıklık sisteminin zayıf olması anlamına gelebilir. Çin tıp dünyasına göre her parmak farklı organı temsil eder ve sadece tırnak lunulalarında değişiklikler varsa o organla ilgili bir problem yaşanıyor olabilir.