Tapu ve Kadastro personel alımını başlattı! O bölümlerden mezun olana müjde

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 11 yeni personel alımı için başvurular başladı.

Tapu ve Kadastro personel alımını başlattı! O bölümlerden mezun olana müjde

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Dairesi bünyesinde çalıştırılmak üzere 11 yeni sözleşmeli personel alacak. Adaylar, sözlü ve uygulamalı sınavlarla değerlendirilecek. Başvurular, 6 Mayıs 2024'ten 10 Mayıs 2024'e kadar e-Devlet üzerinden alınacaktır.

TAPU VE KADASTRO PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

KPSS Puanı Gerekliliği

Adayların, 2022 veya 2023 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) P3 puan türünden minimum 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yabancı Dil Şartı

Başvuru yapacak adayların, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'nda (YDS) İngilizce dilinden geçerli bir puan almış olmaları şarttır.

TAPU VE KADASTRO İŞE ALIM

Eğitim Kriterleri

Adayların, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği alanlarında dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları veya bu alanlarda yükseköğretim kurumlarından Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği onaylanmış bir diploma sahibi olmaları gerekmektedir.

Mesleki Deneyim

Adayların, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi, büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi gibi alanlarda mesleki tecrübeye sahip olmaları beklenmektedir.

Bilgisayar Bilgisi

Başvuracak kişilerin, bilgisayar donanımları, ağ yönetimi ve güvenliği konularında bilgili olmaları ve en az iki güncel programlama dilinde yetkinlik göstermeleri gerekmektedir.

Güvenlik Soruşturması

Adayların, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarına göre herhangi bir engel teşkil edecek durumlarının olmaması önem arz etmektedir.

Başvuru Kanalları ve Belgeler

Başvurular, e-devlet sistemi üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı web sayfaları aracılığıyla yapılacaktır. Adayların gerekli belgeleri tarayarak sisteme yüklemeleri gerekecektir.