Orman Genel Müdürlüğü KPSS 65 puanla memur alıyor! Tarih kaçmadan yetişin!

İki farklı pozisyona memur alımları Orman Genel Müdürlüğü'nde (OGM) başlıyor. Orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alımı gerçekleştirilecektir. Detaylar burada..

Orman Genel Müdürlüğü KPSS 65 puanla memur alıyor! Tarih kaçmadan yetişin!

Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) memur alımına başlandı. “Orman Mühendisi, Orman Koruma Memuru” pozisyonlarına başvurular kabul edilecektir. 20 orman mühendisi ve 26 orman koruma görevlisi alımına ilişkin gerekli tüm iş ve prosedürleri bu haberimizde bulabileceksiniz.

Memur alımı şartları nelerdir?

Başvuru yapabilmek için başvuru sahibinin 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunda yer alan şartları taşıması, TV vatandaşı olması, askerlik ile bir ilişiğinin olmaması, Orman Mühendisi için KPSS 2022'den en az 70 puan almış olması ve orman koruculuğu için en az 65 puana sahip olması gerekmektedir.

Orman mühendisi alımı için Balıkesir'de 1, Bolu'da 5, Elazığ'da 2, Hatay'da 2, Kahramanmaraş'ta 1, Kastamonu'da 5, Kırklareli'de 1, Malatya'da 1, Sinop'ta 1, Zonguldak'ta 1 personel kadrosu bulunmaktadır.

Orman koruma personeli alımı için Bolu'da 4, Hatay'da 6, Kahramanmaraş'ta 6, Kastamonu'da 6 ve Zonguldak'ta 4 kadro bulunuyor.

Orman Genel Müdürlüğü KPSS 65 puanla memur alıyor

Orman koruma işinde görev alabilmek için ormancılık, orman ürünleri, orman yönetimi, orman ürünleri, kereste dışı orman ürünleri, fidan seçimi, fide dikimi, ağaç budama ve aşılama, avcılık ve yaban hayatı, fidan ve fide konularında üniversite mezunu olmanız gerekmektedir.

Orman mühendisi olarak çalışabilmek için orman mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olmanız gerekir.

OGM memuru alımı başvuru süreci nasıl işleyecek?

Orman Müdürlüğü'ne Orman Koruma Memuru ve Orman Mühendisi alımına yönelik başvurular 29 Nisan 2024 ile 9 Mayıs 2024 tarihlerinin arasında yapılabilecek. Adaylar,elektrik idaresinin ölüm web sitesini ziyaret edebilecek.

OGM'ye memur alım kılavuzuna "https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/04/20240406-4-9.pdf' adresşnden ılaşabilirsiniz.