Bunu yapanlar ah vah edecek! Cezası tam 3 bin 400 TL: Telafisi yok!

Alışveriş yapan kişilerin kredi kartı ödemelerini kabul etmeyen ve IBAN'a aktarım talebinde bulunan firmalara Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma ve ceza kesileceği belirtildi. İşte detaylar...

Bunu yapanlar ah vah edecek! Cezası tam 3 bin 400 TL: Telafisi yok!

Vergi müfettişleri, halktan gelen şikayetler üzerine kredi kartıyla ödeme kabul etmeyen ve IBAN transferi talep edenlere ceza kesmeye hazırlanıyor. Banka hesapları üzerinde çalışarak para takibi yapan vergi müfettişleri, çeşitli kişilerden defalarca para transferi alan banka hesap sahiplerine cezai yaptırım uygulayacak. Detaylar haberimizde...

kargo

TÜM VATANDAŞLARA DUYURULDU: SAKIN AMA SAKIN BUNU YAPMAYIN! BUNU YAPANLARA 3.400 TL CEZA VERİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden yapılan ödemeleri yakından takip ederek vergi kayıplarının önüne geçmeye çalışıyor. Buna göre, makbuz düzenlemeyenlere her makbuz için 3 bin 400 TL özel ihlal cezası verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden ödeme alan ve alışverişlerinde makbuz veya fatura düzenlemeyen satıcılar üzerindeki kontrolleri artırdı. Müşterilerinden IBAN aracılığıyla ödeme alan ve yaptıkları alışverişlerde makbuz veya fatura düzenlemeyen işyerlerine uygulanan yaptırımlar belirlendi.

CEZA MİKTARLARI BELLİ OLDU

Makbuz vermeyenlere, makbuz başına 3 bin 400 TL özel ihlal cezası verilecek. Fatura kesmeyenlere, fatura başına en az 3 bin 400 TL olmak üzere, belgede bulunması gereken tutarın yüzde 10'u oranında ihlal nedeniyle özel ceza kesilecek.

DENETİMLER KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Denetim süreci kapsamında şirkete yapılan havaleler ve IBAN aracılığıyla şirkete bağlı tüm hesaplar incelenecek. İşletme sahibinin hesaplarının yanı sıra yakınlarının ve çalışanlarının hesapları ile kiralama için kullanılan hesaplar da denetlenecek. Kontroller banka hesap hareketleri, mülk sahipliği ve araç kayıtları gibi verilere dayanılarak gerçekleştirilecek.

VERGİ KAYBINA KARŞI ÖNLEMLER

Beyan edilmeyen gelirden dolayı vergi kaybı olduğunun tespiti halinde dönemsel sebepler dikkate alınarak vergi denetimi yapılacak veya tespitlere göre vergi cezası uygulanacaktır. Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama reklamları da dahil olmak üzere sosyal mühendislik sahtekarlıklarına karşı uyarıyor. Bu bağlamda IBAN kullanarak ödeme yaparken vatandaşların dikkatli olması önemli.