TOKİ kiradan ucuz taksitle ev sahibi yapma sözü verdi! Aylık taksidi 10 bin TL'nin altına düştü

Orta gelir grubu ev sahibi yapan TOKİ, artan konut fiyatlarına karşı yeni bir proje daha duyurdu! 13 ilde konut ve dükkan projesi başlatacağını duyuran TOKİ, aylık 7.400 liradan başlayan fiyatlarla vatandaşları ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. İşte 2024 yılı TOKİ konut projesi...

TOKİ kiradan ucuz taksitle ev sahibi yapma sözü verdi! Aylık taksidi 10 bin TL'nin altına düştü

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aylık sadece 7.417 TL taksitle konut satışı yapacağını duyurdu. 13 farklı ilde başlatılan kampanya kapsamında TOKİ, evi olmayan vatandaşlar için sosyal konut piyangosunu bir kez daha aktive etti. Peki TOKİ hangi illerde konut satışı yapacak? TOKİ konutlarına başvuru nasıl yapılacak? Hangi ilde ne kadar konut satılacak? İşte TOKİ’nin yeni projesine dair tüm detaylar… 

Yükselen gayrimenkul fiyatlarının düşmesi ve arzın dengelenmesi için yeni bir proje başlatan TOKİ, sosyal konut projelerine hız verdi. Orta gelir grubunu ev sahibi yapmak üzere harekete geçen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni konut yapılacak şehirleri açıkladı. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordineli çalışan TOKİ, satışlar için ihaleye çıkacak olan tüm projeleri detaylandırdı. 

TOKİ hangi illerde konut satışı yapacak?

toki konut projesi

TOKİ tarafından duyurulan yeni ilan kapsamında 13 farklı ilde konut satışı yapıyor olacak. Tüm konutlar ise orta gelir grubu için satışa sunulacak. İşte konut yapılacak olan iller ve yapılacak olan konut sayıları: 

  • Kütahya: Tavşanlı ilçesinin Moymul Mahallesi’nde 4’üncü etapta 448 adet konut ve 36 adet de dükkan inşaatı yapılacak. 
  • Çorum: Alaca ilçesindeki Cengizhan Mahallesi’nde 3’üncü etapta 63 konut ve Yıldızhan Mahallesi’nde de 158 adet konut inşaatı yapılacak. 
  • Gümüşhane: Kürtün ilçesindeki Cami Yanı Mahallesi’nde 48 adet konut ve 2 adet dükkan inşaatı yapılacak. Ayrca, Özkürtün beldesinin Çayra Mahallesi’nde 88 adet konut ve 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi inşa edilecek. 
  • Çorum: İskilip içlesinin Hacıpiri Mahallesi’nde toplam 265 adet konut yapılacak. 
  • Çankırı: Korgun ilçesindeki Doğu ve Uludağ Mahallesi’nde 3’üncü etapta 116 konut ve 4 adet dükkan inşaatı gerçekleştirilecek. 
  • Kayseri: Bünyan ilçesinin Yakutiye Mahallesi’nde 131 adet konut, 1 adet 2 dükkanlı ticaret merkezi yapılacak. Ayrıca Sarız ilçesindeki Kızılpınar Mahallesi’nde de 2’inci etapta toplam 178 konut ve 1 adet 2 dükkanlı ticaret merkezi yapılacak. 
  • Şanlıurfa: Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2’inci Etap 1’inci bölümde toplam 246 konut, 220 adet dükkan ve 56 adet ofis inşaatı yapılacak. 

toki konut

Tüm bu konutların ve dükkanların yapımına ek olarak alt yapı ve çevre düzenleme işleri de yapılacak.

TOKİ konut fiyatları ne kadar? 

Satışa sunulan konutların fiyatları, ile ve projeye göre yapılacak. Bu nedenle şimdilik konut fiyatları net deği. Ancak orta gelir grubuna hitap edecek olan bu konutlarda aylık 7.417 TL’den başlayan taksiyler uygulanması bekleniyor.