Konut almada yeni dönem başladı! 180 ay vadeyle kredi veriliyor

QNB Finansbank konut kredisi müjdesi verdi! İşte ayrıntılar...

Konut almada yeni dönem başladı! 180 ay vadeyle kredi veriliyor

Son dönemde konut fiyatlarının artış hızında durgunluk yaşanmış olsa da, fiyatlar hala yüksek seviyelerde bulunuyor ve ev sahibi olma hayalini kuran kişiler için zorluk teşkil ediyor. Ev satın almak isteyenler, genellikle birikimlerini kullanarak ve eksik kalan kısımları bankalardan alacakları konut kredileri ile tamamlayarak bu hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar.

Bankalar, genellikle konut kredilerini maksimum 120 ay vade ile sunuyor. Ancak bazı bankalar, müşterilere özel uzun vadeli seçenekler sunarak avantaj sağlıyor. QNB Finansbank, müşterilere 180 ay vadeli konut kredisi kullanma olanağı sunan bankalardan biri. Bu uzun vade süresi, taksit tutarlarını daha makul seviyelerde tutarken, faiz maliyetini de arttırıyor.

konut kredisi

QNB Finansbank'ın Konut Kredisi Faiz Oranları

QNB Finansbank'ın 15 yıl vadeli konut kredisi için sunduğu aylık faiz oranı yüzde 4,52 olarak belirlenmiş olup, bu oran mevcut konut kredisi faizlerinin ortalamasının altında bir oran olarak dikkat çekiyor. Müşterilerin kredi çekmeleri durumunda, QNB Finansbank genellikle ek teminat veya kefil talep etmiyor. Bunun yerine, müşterinin satın alacağı konuta banka ipotek koyuyor. Kredi borcu kapandığında ise banka ipoteğini kaldırıyor.

1 Milyon TL Konut Kredisi Taksit Hesaplaması

QNB Finansbank'tan 1 milyon TL konut kredisi çekmek isteyenler için yapılan hesaplamalara göre, 180 ay vadeli konut kredisi çekenler aylık 45.215 TL kredi taksiti ödüyor. Kredinin 15 yıllık toplam maliyeti ise 8,1 milyon TL'ye ulaşıyor.

Sonuç olarak, uzun vadeli finansman seçenekleri, konut sahibi olma hayalini kuranlara daha makul ödeme planları sunarak bu hedefe ulaşmalarında yardımcı olabilir. Ancak, uzun vadenin beraberinde getirdiği yüksek faiz maliyetleri, dikkatle değerlendirilmelidir.