Dolar biriktirenler eyvah diyecek! Dolar o tarihte füze gibi çakılacak

Ekonomist Selçuk Gezer sert konuştu. Dolar kuru yüzyılın en dibini görecek! Dolar alacaklar dikkat şimdi bekleme zamanı.

Dolar biriktirenler eyvah diyecek! Dolar o tarihte füze gibi çakılacak

Dolar kuru son zamanlarda çok küçük hareketler yaşayabiliyor. Son zamanları genel olarak 32.27 ile 32.80 seviyesinde bitiriyor. Bu durum özellikle yatırım yapacak kişilerin kafasını iyice karıştırıyor. Öyle ki eğer dolar düşüşe doğru devam ederse dolar yatırımı yapanların hayalleri yerle bir olabilir.

Dolar Düşüşe Geçer Mi?

Selçuk Gezer yaptığı konuşma ile dolar kurunun düzenli olarak düşüşe geçeceğini söylese bile pek çok analist yorumcu dolar kurunun sene sonunda 40 dolar bandına çıkacağını belirtiyor. Durum böyle iken küçük düşüşler ile eldeki doları satmak ne kadar doğru olur oldukça tartışılır. Ancak eğer dolar satın alacak iseniz yaz dönemini bekleyip düşük kurdan alabilirsiniz.

Dolar biriktirenler eyvah diyecek! Dolar o tarihte füze gibi çakılacak

Yazın Dolar ve Altında Düşüş!

Yaz aylarına giriş ile pek çok analist yorumcu doların düşüşü ve altında yaşanan düzenli düşüş ile ilgili konuşuyor. Durum her ne kadar böyle olsa bile dolar kurunun kolayca düşeceği görülmüyor. Selçuk Gezer ise Doların gerçek anlamda düşmesi için ani bir şekilde 27 TL gibi bir seviyelere inmesinin ülke ekonomisinde daha iyi olacağını belirtti. Ayrıca şu anki durum bile hareketlilik oranının çok altında olduğu görülüyor. Doların sergilediği düz çizgi konusunda dikkatli olunmasını belirtti.