Devletten bol kese ödemesi geldi! Kimlik numaranızla alabilirsiniz

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan müjdeli duyuru geldi! Çiftçilere tamı tamına 4.4 milyar liralık destek ödemesi yattı! İşte kalem kalem yatan ödemeler ve müjdeli duyurunun detayları...

Devletten bol kese ödemesi geldi! Kimlik numaranızla alabilirsiniz

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal üretimi artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek adına geçtiğimiz yıldan bu yana verdiği destekler devam ediyor. Her hafta Cuma günleri çiftçilerin hesaplarına ödeme yatıran Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu destekleri, her hafta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından duyuruluyor. Çiftçilere her hafta destek sunan bakanlık, böylelikle kırsal kalkınmayı desteklemiş oluyor. 

tarımsal destek

Son dakika açıklaması ile milyonlarca çiftçinin yüzünü güldüren Bakan İbrahim Yumaklı, toplam 4.4 milyar liralık destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında bulunan TC kimlik numarasında göre yatırılan ödemeler ise her hafta çiftçiye destek olmaya devam ediyor. 

4.4 milyar liralık tarımsal destek hesaplara yattı! 

Çiftçilere sürekli olarak her hafta Cuma günü verilen destekler hızla devam ediyor. Bu kapsamda Bakan Yumaklı, her hafta TC kimlik numaralarına göre ödemelerin hesaplara yatırıldığını duyururken, sosyal medya hesabından müjdeli duyuruyu paylaşıyor. Bu kapsamda son yapılan 4 milyar 435 milyon 821 bin liralık ödemede ise yatırılan destek kalemleri şöyle öne çıkıyor: 

tarımsal destek

  • Buzağı desteği: 3 milyar 344 milyon 15 bin lira
  • Çiğ süt desteği: 1 milyar 11 milyon 71 bin 779 lira
  • Onaylı depolama desteği: 32 milyon 155 bin 447 lira
  • Hayvan genetik kaynağı desteği: 29 milyon 216 bin 20 lira
  • Sertifikalı tohum üretimine destek: 10 milyon 42 bin 754 lira
  • Düve alımına destek: 9 milyon 320 bin lira 

Yukarıda bahsi geçen ödemelerin, çiftçilerin hesaplarına TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yatırılacağı da aktarıldı. Bu kapsamda çiftçiler, her hafta bildirdikleri banka hesaplarına ödemeleri alarak üretimde kullanmaya devam ediyor olacak.