Aile destek ödemesinde son durum! 2024 sosyal yardım ödemeleri ne zaman bitiyor?

Aile Destek Programı'nda son durumu merak eden vatandaşlar Mayıs ayı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman biteceğini araştırıyorlar. Ramazan Bayramı vesilesiyle Nisan ayı için yapılan ödemeleri daha erken tarihte alan vatandaşlar, mayıs ayı ödemelerinin hesaplarına yatırılacağı günü öğrenmek istiyorlar. Peki, Mayıs ayına ait Aile Destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar..

Aile destek ödemesinde son durum! 2024 sosyal yardım ödemeleri ne zaman bitiyor?

Aile Destek Programı ile ilgili ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca her ay düzenli bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaktadır. Aile Destek Programı'nın hane başına ödemeleri yararlanıcılara dört farklı gelir grubuna göre farklı yardım tutarlarında aylık olarak ödenmektedir.

MAYIS AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ

ile Destek Programı çerçevesinde ailelere yapılan ödemeler hanenin kişi başı düşen aylık gelirine göre yapılmaktadır. Mayıs Aile Destek Programı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arası yapılacaktır.

Aile destek ödemesinde son durum

Bakanlık tarafından sağlanan aile destek fonları her ay kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır. Vatandaşlar e-devlet üzerinden ödemelerin hesaplarına gelip gelmediğini kolaylıkla kontrol edebiliyor.

Aile Desteği ödemeleri ne zaman sona erer?

Aile Destek Programı'ndan ödemeler aylık ödeme listenizin bir parçası şeklinde merkezi olarak yapılır. Aile Destek Programı ödemeleri 12 aya kadar 850 ile 1.250 TL arasında değişmektedir. 12 aylık ödeme dönemde son ödeme Haziran 2024'tür. Bu döneme ilişkin ödeme bir sonraki yılın Temmuz ayında yapılacak ve ilgili finansman programı sona erecektir.